India ételei
krisnaudvar.com 2007.05.27. 14:38
Finom, egyszerűen elkészíthető ételek, melyeket vegetáriánusoknak is ajánlhatunk.
Alma csatni:
4 db alma, 5 dkg mazsola, 20 dkg cukor, 1 kk. chilipor, 1 db fahéjrúd, 2 kk. ánizs, 2kk. kurkuma, 1 kk. római kömény, 1 ek. olaj.
Az almát megtisztítjuk és kockára vágjuk, 1 ek. olajat felforrósítunk és az összes fűszert megpirítjuk benne, majd beleöntjük az almát és a mazsolát. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot és jól megfőzzük. Kihűtve tálaljuk.
Banán csatni:
1 kg banán, 6 dl tejszín, 2 kk. durvára tört édeskömény, 1 kk. édeskömény, 20 dkg cukor, 2 kk. citromlé, 1 kk. chilipor, 1 kk. olaj.
A banánt megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk. Olajban megpiritjuk a chilit és az édesköményt, beletesszük a banánt. A másik adag édesköményt szárazon megpirítjuk, és összetörjük. Kicsit főzzük, majd a tejszínt és a citromlevet is belekeverjük. Legvégül a cukrot és a tört édesköményt dolgozzuk bele a csatniba. Lehűtve tálaljuk.
|