Görög konyha
hajni18 2008.05.01. 14:48
Hozzávalók: 2 ek. olaj, 1 kis fej hagyma, 4 kisebb paradicsom, 70 dkg garnéla, só, őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1,2 dl száraz fehérbor, 10 dkg fetasajt.
Egy serpenyőben melegítse fel az olajat. Tegye bele a zúzott fokhagymát és a vékonyan karikázott hagymát. Párolja 5 percet. Adjy hozzá a felszeletelt paradicsomot, és addig párolja, míg a paradicsom levet ereszt. Öntse rá a bort, és amikor felforrt tegye bele a rákokat és a karikára vágott paprikát. Fűszerezze, és fedő alatt 10 perc alatt főzze készre. Húzza le az edényt a melegről, morzsolja a ragu tetejére a sajtot, majd lefedve tartsa 10 percig. Ezután tálalja.
|