Italok: Puncs
Internet 2007.05.27. 14:59
American, Best, Hot Milk...
American:
6 cl fehér Créme de Menthe
3 cl Créme de Yvette
1 csepp Grenadine
1 citrom leve
1 kisk. porcukor.
Keverőpohárban megkeverjük, pohárba töltjük és egy kis vízzel felengedjük.
Best (meleg):
5 cl brandy
2 cl curacao
2 cl rum
1 citrom leve
1 kisk. porcukor.
Keverőpohárban megkeverjük, majd forró teával felöntjük. Citromkarikával díszítjük.
Hot Milk:
1 tojássárgája
1 kanál porcukor
5 cl szesz (whisky v. brandy v. rum)
Pohárban elkeverjük és forró tejjel felöntjük.
Hideg krémpuncs:
5 cl brandy
2 kávésk. porcukor
tejszín
A hozzávalókat összekeverjük. Kristályos jéggel töltött pohárba rakjuk. Eperrel díszítjük.
|