| | Receptek : Lisztrzkenyeknek: Burgonys kukoricakenyr | 
 
 Lisztrzkenyeknek: Burgonys kukoricakenyrblikk.hu  2009.02.27. 07:22 Burgonys kukoricakenyr 
 Alapanyag 1 fre
 
 50 g burgonya
 150 g kukoricaliszt
 1 ek tej (20g)
 10 g leszt
 1 mk (2g) s
 1 ppos mk (3g) cukor
 
 Energia:2478 kJ (590 kcal)
 fehrje: 17,0 g
 zsr: 5,2 g
 sznhidrt: 119 g
 
 A burgonyt hjban megfzzk, ttrjk. Amikor kihlt hozzadjuk a megszitlt kukoricalisztet, a st, valamint a cukros langyos tejben felfuttatott lesztt. Alaposan kidolgozzuk, a dagaszts kzben annyi langyos vzet adunk hozz, hogy a tszta a kelt tsztnl megszokott puhasg legyen. Letakarjuk, s langyos helyen kelni hagyjuk.
 Lisztezett deszkn tetszs szerinti formt ksztnk. Kizsrozott stlemezre rakjuk, a tetejt vizzel lekenjk, majd ismt langyos helyen kelni hagyjuk. A megkelt kenyeret elmelegitett stben, a kzepesnl gyengbb hmrskleten kszre stjk.
 
 |