Hírek : Japán találmány: hidegvízzel forró rizst |
Japán találmány: hidegvízzel forró rizst
HVG 2007.05.13. 12:48
Egy környezetvédelmi tanácsadó cég és néhány fejlesztő olyan minőségét hosszan megőrző ételcsomagolást fejlesztett ki, mely gőzölgő főtt rizst készít, kizárólag hidegvíz hozzáadásával.
A találmány kiötlői máris piacra léptek a Hotto! Raisn néven futó termékkel. A termék lényege, hogy a földi légnyomásnál négyszer nagyobb nyomásba csomagolják a rizst, mely így hosszú ideig puha marad, megőrizve nedvességtartalmát. Amikor vizet öntünk a hőtermelő csomagolásba, a belül termelődő gőz, felforrósítja a rizst, mely 15 perc alatt asztalunkon gőzőlgő köretté válik - írja a Mainichi.
Japán tisztségviselők szerint az új termék nagyon hasznos lehet például, katasztrófa súlytotta területeken, ahol sokszor nincs villanyáram. A termék egyenlőre nem olcsó, 30 csomag 10 ezer jent (15 210 Ft) kóstál. Ebben ecetes szilvával dúsított táplálékot találni, de a fejlesztők már további termékek piacra dobásá törik a fejüket.
"Amennyiben nőnek az eladásaink, újabb köreteket mutatunk be a jövőben" - teszik hozzá a gyártók.
|