India telei
krisnaudvar.com 2007.05.27. 14:38
Finom, egyszeren elkszthet telek, melyeket vegetrinusoknak is ajnlhatunk.
Alma csatni:
4 db alma, 5 dkg mazsola, 20 dkg cukor, 1 kk. chilipor, 1 db fahjrd, 2 kk. nizs, 2kk. kurkuma, 1 kk. rmai kmny, 1 ek. olaj.
Az almt megtiszttjuk s kockra vgjuk, 1 ek. olajat felforrstunk s az sszes fszert megpirtjuk benne, majd belentjk az almt s a mazsolt. 10 percig fzzk. Hozzadjuk a cukrot s jl megfzzk. Kihtve tlaljuk.
Bann csatni:
1 kg bann, 6 dl tejszn, 2 kk. durvra trt deskmny, 1 kk. deskmny, 20 dkg cukor, 2 kk. citroml, 1 kk. chilipor, 1 kk. olaj.
A bannt megtiszttjuk, majd karikkra vgjuk. Olajban megpiritjuk a chilit s az deskmnyt, beletesszk a bannt. A msik adag deskmnyt szrazon megpirtjuk, s sszetrjk. Kicsit fzzk, majd a tejsznt s a citromlevet is belekeverjk. Legvgl a cukrot s a trt deskmnyt dolgozzuk bele a csatniba. Lehtve tlaljuk.
|